Oplossingen - Haarwerkspecialist In Balans
(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Oplossingen

Soorten haar voor haarwerk of pruik

Ook hier creëren wij een balans. Door ons inzicht in de laatste technologieën en ontwikkelingen te koppelen aan wat het beste bij u past. Afhankelijk van uw wensen en uw budget. Zodat altijd de meest geschikte oplossing wordt geboden.

Haarwerk van Europees haar

Alsof u uw eigen haar weer heeft

Haar dat voelt en eruit ziet als uw eigen haar. Met dezelfde kleur en structuur. Prima te föhnen en stylen, op de manier die u wenst. Een haarwerk van Europees haar heeft een lange levensduur, afhankelijk van de zuurgraad van uw hoofdhuid en de verzorging van uw haarwerk. Wij, van Haarwerkspecialist In Balans, werken graag met Europees haar om dat dit de beste uitstraling heeft. Uiteraard zijn er andere kwaliteiten echt haar beschikbaar. U heeft een haarwerk van Europees haar voor een bedrag tussen € 1.800,- en € 4.000,-. De prijs is afhankelijke van het type haar, de lengte, kleur enz.

Kunsthaar

Een mooie, tijdelijke oplossing

Kunsthaar (ofwel synthetisch haar) is met name geschikt voor mensen die tijdelijk (bijna) volledig hun haar hebben verloren. Deze haarwerken hebben een korte levertijd en kunnen vrijwel direct worden gedragen. En uiteraard is bijknippen altijd mogelijk. Een groot voordeel van kunsthaar is dat je het niet meer hoeft te föhnen Het haar zit altijd goed. Pas op met warmte van bijvoorbeeld de vaatwasser, sauna, föhn etc. Kunsthaar reageert slecht op wrijving met kleding, waardoor het niet geschikt is voor haarwerken met lang haar. Kiest u voor een halflang tot kort kapsel dan is een haarwerk van kunsthaar een goed alternatief.

Een haarwerk van kunsthaar hebben wij voor elk budget, en gaat, afhankelijk van de zuurgraad van uw hoofdhuid en de verzorging van het haarwerk, 6 tot 12 maanden mee. Wij hebben een voorraad van 10 merken met ieder zo’n 70 modellen.

Vital Hair en Cyber Hair

Praktisch en met een natuurlijke uitstraling

Vital en Cyber Hair voelt, droog of nat, aan als uw eigen haar. Douchen, zwemmen en sporten is dus geen enkel probleem.

Cyber Hair dankt haar kracht aan een duurzame vezel, die twee keer zo lang meegaat als andere vergelijkbare vezels. In model brengen is eenvoudig, en bovendien verkleurt deze haarsoort nooit. Cyber Hair is krulvast, dat wil zeggen dat het makkelijk in model zit en niet gemakkelijk om te vormen is met föhn of krullers. Vooral voor mannen is dit een veel gebruikte haarsoort.

U heeft een Vital Hair of Cyber Hair haarwerk voor ongeveer € 1.800,- tot € 2.500,-. Deze haarwerken hebben een levensduur van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van de zuurgraad van uw hoofdhuid en de verzorging van uw haarwerk.

Bevestiging van uw haarwerk

U kunt uw haarwerk op verschillende manieren laten bevestigen;

Semi-permanente bevestiging met tape

Wanneer u nog maar weinig eigen haar hebt, kiezen we vrijwel altijd voor speciaal voor de hoofdhuid ontwikkeld dubbelzijdig tape. U kunt het tape thuis zelf vervangen.

Semi-permanent bevestiging met clips

Bij deze methode worden clips in het haarwerk genaaid waarmee u het haarwerk aan uw eigen haar bevestigt. Het haarwerk zit vast aan het eigen haar, wat een natuurlijk gevoel geeft. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat er nog voldoende eigen haar aanwezig is.

Permanente bevestiging

Bij een permanente bevestiging wordt eerst een klein deel van het eigen haar weggeschoren, op deze plek wordt dan door middel van een speciale lijm het haarwerk bevestigd. Na 4 à 6 weken is het eigen haar zo ver terug gegroeid, dat het haarwerk omhoog komt. Bij dit systeem bent u dus verplicht iedere 4 à 6 weken bij ons langs te komen om uw haarwerk opnieuw te bevestigen. Echter, in de tussentijd kan het haar niet los komen en ziet uw haar er volkomen natuurlijk uit.Bij beide methoden zit uw haarwerk uiteraard vast. Het enige verschil is dat u bij semi-permanent uw haarwerk zelf op en af kunt zetten. Bij een permanente bevestiging is dit niet het geval.

 

 

Bij uw eerste vrijblijvende adviesgesprek vertellen we u graag meer de verschillende methodes en bekijken we, samen met u, wat voor u de meest geschikte oplossing is.

Bekijk hieronder de video uitleg voor een permanente bevestiging.

Bandanas, sjaals, hoofdoekjes en mutsen

Wanneer je als vrouw te maken krijgt met haaruitval, lijkt het wel of je een stukje van jezelf verliest. Juist daarom wil je je hoofd bedekken op een manier die bij jou past. Heb jij haarverlies, alopecia, eventueel door chemokuur of chemotherapie? Wij helpen je graag met mooie oplossingen en weet je snel hoe je je hoofd comfortabel én leuk kunt bedekken. Mutsjes, sjaals, hoofddoekjes, petten, bandanas om je hoofd mooi en warm te houden bij dun haar, kaalheid, kaal hoofd of plekken zonder haar.
schildklier
schildklier
Medi –scope, hoofd- en haaranalyse

Wij zijn een gecertificeerd haarwerkspecialist  voor het merk Mediceuticals. Dit betekent dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek kunnen uitvoeren met een microscoop. Hiermee kunnen we zichtbaar maken hoe de conditie van uw haar en hoofdhuid is. Wij kunnen u adviseren over eventuele te volgen behandelingen of vervolgstappen. Of het nu gaat om een droge, vette, schilferige huid, ernstige roos, psoriasis of eczeem.  Ook voor overmatige haaruitval bij vrouwen door (tijdelijke) hormonale stoornissen zoals menopauze en zwangerschap. Ook hebben we een behandeling voor mensen die te maken hebben met chemotherapie.

De medi-scope is een camera die het haar en de hoofdhuid 200x vergroot. Op deze manier krijgt u een gedetailleerd beeld van het haar, de haarschacht, de talgproductie, zweetklieren en de hoofdhuid.

Wij voeren de hoofdhuidanalyses graag uit op afspraak zodat wij voldoende tijd voor u hebben om het probleem vast te stellen en oplossing te bespreken. Indien nodig kunnen wij in de salon een eerste behandeling uitvoeren.

De hoofdhuidanalyses worden door ons kosteloos uitgevoerd.

Chemotherapie & Ice Cap

Chemotherapie
Voordat u aan uw behandeling(en) begint kunt u het beste al besloten hebben wat voor soort hoofdbedekking u wil gaan dragen: een haarwerk, een hoed, een muts of sjaal. U kunt ook kiezen voor een combinatie van deze mogelijkheden. Het is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten, waar u ook voor kiest. Bij Haarwerkspecialist In Balans vindt u een grote collectie sjaals, hoofddoekjes, bandanas, Buff of Matt. U kunt bij ons uitgebreid komen passen.

Vergoeding

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een vergoeding voor bandanas of mutsen te krijgen. Voor meer informatie over bandanas en mutsen kunt u contact opnemen met Haarwerkspecialist In Balans.

Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie, Haaruitval en Ice cap
Haaruitval is een bijwerking van veel soorten chemotherapie. Iedereen ervaart haaruitval anders. Sommige patiënten hebben er geen last van terwijl anderen het heel erg vinden. Hoofdhuidkoeling kan haaruitval voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling krijgt u een koude kap op het hoofd, voor, tijdens en na het chemotherapie-infuus. Door de hoofdhuid te koelen, worden de cellen die haar produceren beschermd tegen de chemotherapie. Hierdoor is de kans op haaruitval kleiner.
Waarom hoofdhuidkoeling?
Chemotherapie leidt vaak tot haaruitval. Hoewel dit bijna altijd tijdelijk is, vinden veel patiënten, zowel voor vrouwen als mannen het erg vervelend. Ook voor naasten kan het confronterend zijn. De verandering van het uiterlijk is erg heftig en kan de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Haarverlies maakt het ook voor de buitenwereld zichtbaar dat iemand ziek is. Hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie kan haaruitval voorkomen of verminderen. En daardoor positief bijdragen aan de kwaliteit van leven.
Hoe werkt hoofdhuidkoeling?
Cytostatica beschadigen de haarvormende cellen in de haarwortels. De haarproductie neemt hierdoor af. Het haar wordt dunner, breekt makkelijker af of valt uit. Hoofdhuidkoeling zorgt ervoor dat er minder bloedtoevoer naar de haarwortels is. En dus ook minder toevoer van cytostatica. Bovendien zorgt de lagere temperatuur ervoor dat er minder schadelijke stoffen in de haarwortels komen.
Hoe wordt de hoofdhuidkoeling toegepast?
Vóór, tijdens en enige tijd na de chemotherapie krijgt u een koelkap op het hoofd die de hoofdhuid koelt. Er stroomt koelvloeistof door de kap. De kap is met slangen verbonden aan een koelapparaat die de vloeistof koelt. De temperatuur van de hoofdhuid neemt hierdoor af tot ongeveer 15-25°C. Voor de effectiviteit van hoofdhuidkoeling is het van groot belang dat de kap goed aansluit op het hoofd. Er bestaan daarom verschillende maten kappen.
Wat zijn de resultaten?
Hoofdhuidkoeling voorkomt of vermindert haaruitval als gevolg van chemotherapie. Dit is wetenschappelijk bewezen. Maar hoe goed het werkt, verschilt per persoon. Het is vooral afhankelijk van het soort en de hoeveelheid cytostatica die u krijgt. Hoofdhuidkoeling is succesvol als u zo tevreden bent met het haarbehoud dat u geen behoefte heeft aan het dragen van een heel haarwerk of andere hoofdbedekking. Het succespercentage van hoofdhuidkoeling is gemiddeld ongeveer 50%. Bij sommige soorten kuren zijn de resultaten beter. Bij andere kuren zijn de resultaten zo slecht dat hoofdhuidkoeling bij die kuren niet geadviseerd wordt.
Toch een haarstuk, geheel of gedeeltelijk?

Wij adviseren u om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Een haarwerk uitzoeken en reserveren is kosteloos. Mocht u onverhoopt toch uw haar verliezen dan weet u dat er in ieder geval iets voor is klaar ligt. Het kan ook voorkomen dat u gedeeltelijk uw haar verliest. Hiervoor kunt u ook kiezen voor een gedeeltelijke haaropvulling in de vorm van een haarstuk dat helemaal op kleur en smaak gebracht kan worden. Hierover kunnen wij u tijdens het adviesgesprek uitvoerig informeren.

Een geheel haarwerk of haarstuk kan een oplossing zijn om uw dunne haar of kale plekken te camoufleren. Maak bovendien gebruik van kwalitatieve verzorgingsproducten, zodat u uw hoofdhuid goed verzorgt en schoonhoudt. Daarmee houdt u uw haar in optimale conditie, gelet op de omstandigheden.

Om u haar optimaal te verzorgen en het weer een goede start te geven kunnen wij u een wasprogramma van Mediceuticals adviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.

Make Up & wenkbrauwen

Wenkbrauwen

In sommige gevallen van Alopecia kunnen je wenkbrauwen ook uitvallen. Bij chemotherapie is er de mogelijkheid op gedeeltelijke of totale haaruitval, dan is de kans groot dat ook je wenkbrauwen en wimpers gaan uitvallen, al gebeurt dat niet bij iedereen. Bij sommige mensen worden ze ook alleen wat dunner, anderen verliezen er een paar, nog anderen raken ze tijdelijk allemaal kwijt. Als je wenkbrauwen zijn uitgevallen, kun je ze bijtekenen met een wenkbrauwpotlood of met een wenkbrauwpoeder. Dat vereist een zekere handigheid, maar na enkele keren oefenen heb je het wel onder de knie. Wij kunnen u daar in adviseren. We hebben verschillende producten beschikbaar speciaal voor wenkbrauwen. Om uw uitstraling optimaal te verzorgen en het weer een goede start te geven kunnen wij u adviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.

Make up advies

Goede verzorging geeft een beter gevoel en kan uw zelfvertrouwen stimuleren. Zoek de juiste kleuren en producten en probeer eens iets uit. Houdt rekening met uw kwetsbare huid en zorg ervoor dat alles zo schoon mogelijk is. Bent u niet zo handig met make-up laat u zich dan eens adviseren door een van onze medewerkers.

Om uw uitstraling optimaal te verzorgen en het weer een goede start te geven kunnen wij u adviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.

ALCINA® COSMETICA

Uitgangspunt bij onze make up is de hoogst mogelijke draagbaarheid zonder de creatieve, kleurrijke eigenschap uit het oog te verliezen. Onze farmaceutische achtergrond garandeert een optimale veiligheid en duurzaamheid. Producten in ons make up assortiment worden uitgebreid getest op proefpersonen, dermatologische testen die garanderen dat het product geen allergische reacties veroorzaakt. Vrij van parfum en ze blijft zitten daar waar het hoort en zolang als nodig is. Wel zo prettig!

Clim’hair

Natuurlijke temperatuurregelaar voor onder een haarwerk of pruik

Clim’Hair is een 100% biologische accessoire die u onder een pruik of haarwerk kunt dragen. Dit product zorgt ervoor dat de huid gekoeld en verwarmd wordt. Dit was altijd het grootste probleem bij pruiken en haarwerken. Maar dat is nu dankzij Clim’Hair verleden tijd.

Clim’Hair is een doekje in de vorm van een druppel. Het is gemaakt van organisch geproduceerd katoen, bevat geen kleurstoffen en is daarom hypo-allergeen. Het in Frankrijk gepatenteerde Clim’Hair is uniek en net op de markt. Nog nooit was een pruik of haarwerk dragen zo comfortabel.