Veelgestelde
vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele van de meestgestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Hoe onderhoud ik een haarwerk van echt haar?

Klik hier om het document te bekijken waarin uitgelegd staat hoe je echt haar het beste kunt onderhouden.

Hoe onderhoud ik een haarwerk van syntetisch haar?

Klik hier om het document te bekijken waarin uitgelegd staat hoe je echt haar het beste kunt onderhouden.

Hoe kan ik mijn haarwerk op en afzetten?

Klik hier om het document te bekijken waarin uitgelegd staat hoe je een haarwerk het beste op en af kan zetten.

Ik ben niet in de gelegenheid de haarwerksalon te bezoeken. Kan ik nu een haarwerk uitzoeken?

Wanneer u bijvoorbeeld slecht ter been bent of u in het ziekenhuis ligt, dan bezoeken wij u thuis of in het ziekenhuis. Ter plekke bekijken wij welk haarwerk voor u het meest geschikt is. Bel (035-691 51 61) of mail ons om een afspraak te maken. U kunt ook vast een foto sturen via WhatsApp 06 – 33777156.

Kan ik mijn haarwerk of pruik föhnen?

Cyber Hair, Vital hair en natuurlijk Europees haar kunt u prima föhnen en stylen zoals u gewend bent. Cyber Hair is krulvast, dat wil zeggen dat het moeilijk om te vormen is met de föhn of krultang, Vital Hair en natuurlijk Europees haar is gemakkelijker te stylen.
Kunsthaar is niet hittebestendig en kan dus niet met een föhn of krultang behandeld worden. Dit is ook niet nodig omdat er vaak al veel volume in het haarwerk zit en het haarwerk behoud zijn vorm.

Kan ik met mijn haarwerk zwemmen?

In principe kunt u alles met uw nieuwe haar doen, wat u anders ook gewend bent te doen. Gaat u zwemmen dan dient u het haarwerk gelijk te wassen of te spoelen. Chloor kan het haarwerk aantasten.

Kan het haarwerk afwaaien?

Alle haarwerken kunnen wij zo bevestigen dat deze niet afwaaien.

Ik onderga chemotherapie en het kan zijn dat mijn haar uit gaat vallen? Wat kan ik het beste doen?

U kunt bij ons geheel kosteloos een haarwerk reserveren. Dat kan het beste voor u de chemotherapie ondergaat, door bij ons de verschillende mogelijkheden door te spreken en eventueel alvast een haarwerk uit te zoeken. Mocht u uw nieuwe haar snel nodig hebben, dan is uw haarwerk per direct beschikbaar. En mocht u geen haar verliezen, dan annuleren wij het haarwerk en maakt u geen kosten.

Hoe onderhoud ik mijn haarwerk?

Wij hebben speciale producten waarmee u uw haarwerk kunt onderhouden. Kijkt u voor een uitleg over het onderhoud van echt haar en kunsthaar onder tab Oplossingen keuze soorten haar. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het verdere onderhoud, zoals: het knippen van uw eigen haar, het bijwerken en het behandelen van uw nieuwe haar en het opnieuw aanbrengen van de bevestiging.

Bekijk hier het filmpje om echt haar te onderhouden
Bekijk hier het filmpje om synthetisch haar te onderhouden

Hoe lang gaat mijn haarwerk mee?

De levensduur van uw haarwerk is afhankelijk van het soort haarwerk en de eisen die u daaraan stelt. De levensduur is tevens afhankelijk van het onderhoud en de zuurgraad van uw huid. Gemiddeld gaat kunsthaar ongeveer 6 tot 12 maanden mee. Cyberhair heeft een levensduur van 1 à 2 jaar. Het is belangrijk uw haarwerk goed te onderhouden en regelmatig door ons te laten behandelen. Zo verlengt u de levensduur van uw haarwerk. U heeft 6 maanden garantie op fabrieksfouten.

Ik heb klachten over mijn haarwerk. Waar kan ik terecht?

Mocht u niet tevreden zijn met uw haarwerk, dan proberen wij samen met u naar een oplossing te zoeken. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw haarwerk.
Daarnaast zijn we aangesloten bij Koninklijke Anko, sectie haarwerken. Deze ondernemersvereniging heeft als doel een kwaliteitsborgingsregeling voor de branche te realiseren in overleg met onder meer zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

Raak ik mijn wenkbrauwen en wimpers kwijt door de chemotherapie?

Alles hangt af van het type chemo dat je krijgt. Bij behandelingen met kans op uitgebreide of totale haaruitval, is de kans groot dat ook je wenkbrauwen en wimpers gaan uitvallen, al gebeurt dat niet systematisch bij iedereen. Bij sommige mensen worden ze ook alleen wat dunner, anderen verliezen er een paar, nog anderen raken ze tijdelijk allemaal kwijt. Als je wenkbrauwen zijn uitgevallen, kun je ze bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Dat vereist een zekere handigheid, maar na enkele keren oefenen heb je het wel onder de knie. Wij kunnen je daar ook bij helpen. We hebben verschillende producten die je daar voor kunt gebruiken.

Als mijn wenkbrauwen en wimpers uitvallen, wanneer gebeurt dat dan?

Je wimpers (en ook je wenkbrauwen) vallen meestal pas na je hoofdhaar uit. Soms snel erna, soms pas helemaal aan het einde van je chemotherapiebehandeling.

Groeien mijn wimpers en wenkbrauwen ook terug?

Als je ook je wimpers en wenkbrauwen bent verloren tijdens de chemotherapie, dan groeien die bijna altijd ook terug. Weet wel dat dat iets langer kan duren omdat je ze vaak ook redelijk laat in je behandeling kwijt raakt. Ook hier geldt dat ze in het begin wat fijner of dunner kunnen zijn.

Zal mijn haar er anders uit zien wanneer het terug groeit?

Dit moet zowat de meest gestelde vraag zijn door vrouwen die hun haar verliezen door chemotherapie. Logisch, want in de volksmond hoor je vaak praten over ‘chemokrullen’. Het is inderdaad best mogelijk dat je nieuwe haren anders zijn van structuur en kleur dan voor de chemotherapie. Dames met krullen krijgen soms stijl haar, of omgekeerd. En de eerste haren zijn soms lichter of donkerder dan je oorspronkelijke haarkleur. Soms zijn ze in het begin zelfs grijs.

Vergeet niet dat je haren zijn gaan uitvallen omdat de haarwortel door de chemotherapie aangetast werd en geen nieuw haar kon produceren. Na je laatste chemo duurt het nog een tijdje voor de medicatie volledig uit je lichaam is verdwenen. Je haarwortel heeft dus even tijd nodig om opnieuw haar aan te maken en weer normaal te gaan werken. Meestal verschijnen na 1 of 2 maanden nieuwe haartjes.

Klopt het dat mijn haar trager groeit als ik mijn pruik of sjaal blijf dragen?

Neen, dat is absoluut een fabel! Haar groeit van binnen uit. Een haarwerk of mutsje remt de haargroei niet af. Het is immers de conditie van je haarwortels die bepaalt hoe en hoe snel je haar opnieuw gaat groeien. Zolang jij je eerste haren nog te kort vindt om opnieuw blootshoofds rond te lopen, kan je gerust je haarwerk of mutsje blijven dragen. Aan jou om te beslissen wanneer je je nieuwe haren lang genoeg vindt om opnieuw zonder haarwerk of hoofddoek te verschijnen.

Helpt een knipbeurt om mijn haar sneller te laten groeien na mijn laatste chemokuur?

Neen, ook dat is een veel gehoord fabeltje. Opnieuw: je haarwortels zijn verantwoordelijk voor de groei. Haar op zich is eigenlijk dode materie. Of je het nu laat knippen of weer afscheert, dat verandert niks aan de groei van de haarwortels. Het is wel fijn om je haar in model te laten knippen zodra het 1 à 2 cm lang is. U bent van harte welkom om de eerste keer uw haar in de salon te laten knippen zodat u toch al een goede basiscoupe heeft om het verder te laten groeien. Zo worden die springerige donshaartjes gekortwiekt en krijg je toch een frisse look.

Heeft medicatie (bijvb. hormoontherapie) een invloed op mijn haargroei?

Medicatie kan een invloed hebben op je haargroei. Zo kan hormoontherapie als bijwerking hebben dat je haar dunner wordt. Informeer bij je arts naar de mogelijke bijwerkingen van jouw medicatie. Hij of zij zal je ook weten te zeggen hoe groot de kans is dat ze bij jou optreden. Vergeet ook niet dat tal van andere factoren je haargroei bepalen. Dunner of doffer haar kan ook een gevolg zijn van hormonale veranderingen tijdens de menopauze, van een tekort aan bepaalde essentiële stoffen enz. Opnieuw: praat erover met je arts. Indien nodig kan hij of zij je doorverwijzen naar een specialist om je nog gerichter te helpen.

Waarom valt mijn haar eigenlijk uit door de chemo?

Haaruitval of alopecia is de meest gekende en meest zichtbare bijwerking van chemotherapie. Chemotherapie is eigenlijk een overkoepelende term voor de behandeling van kanker met zogenaamde cytostatica. Kankercellen hebben de eigenschap om zich snel te delen. En cytostatica zijn medicijnen die er net op gericht zijn om deze snel delende cellen te vernietigen of de groei ervan te vertragen. Alleen treffen ze ook andere, gezonde cellen die zich ook snel delen, zoals de cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen. Net dat veroorzaakt haaruitval na chemo.

Wanneer begint mijn haar uit te vallen?

Doorgaans begint de haaruitval 2 tot 3 weken na de eerste chemokuur. Bij de ene persoon treedt het haarverlies geleidelijk op, bij de andere valt het haar meteen met grote plukken uit. De meeste mensen lopen tegen hun tweede chemokuur al rond met een pruik, sjaaltje of mutsje.

Tip! Wacht niet tot je haar begint uit te vallen om op zoek te gaan naar geschikte hoofdbedekking. Ons advies is, maakt u zodra u weet dat u chemobehandeling krijgt alvast een afspraak zodat u tijd genoeg heeft om iets moois uit te zoeken. Maakt u vrijblijvend een afspraak voor een advies gesprek. U kunt bij ons kosteloos een haarwerk reserveren.

Moet ik mijn haar kortknippen of afscheren als ik aan de chemo begin?
Sommige mensen voelen pijn wanneer hun haar begint uit te vallen. Vaak spreekt men dan van “haarpijn”. Maar anderen ervaren alleen jeuk of een raar, kriebelend gevoel. Dat duurt doorgaans maar een paar dagen en verschilt van persoon tot persoon.

Doet haaruitval na chemo pijn?

Je haar kortknippen of afscheren is geen must maar wordt wel vaak aanbevolen. Sommigen vinden de overgang van lang haar naar een kaal hoofd minder heftig wanneer ze hun haar net voor hun chemobehandeling laten kortknippen. Het heeft ook een praktisch voordeel: wanneer je haar begint uit te vallen, verlies je geen lange plukken maar korte haartjes of stoppeltjes. Sommigen vinden dat minder confronterend. Anderen kiezen voor een kortgeschoren coupe omdat ze dan het gevoel hebben zelf controle te hebben over hun haaruitval in plaats van het haarverlies lijdzaam te ondergaan. Wij kunnen het haar er voor u afhalen in de salon.

Zijn er kosten verbonden aan een eerste bezoek?
Nee. Haarwerkspecialist In Balans biedt u het eerste bezoek geheel vrijblijvend aan.
Wat zijn de kosten voor een haarwerk of een pruik?

De kosten voor een haarwerk verschillen per soort en kunnen variëren van € 400,- tot € 6.000,-. Heeft u een klein haarstukje of een volledige pruik? Heeft u echt of synthetisch haar? Dat zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de prijs. Meestal is onbewerkt Europees haar het mooiste, maar dit is ook duurder. In ons eerste, vrijblijvende gesprek, laten wij u graag de verschillende haarvormen zien en geven wij u een exacte prijsopgave.

Vergoedt de verzekering haarwerken en pruiken?

De vergoeding van de verzekering hangt uiteraard af van de manier waarop u verzekerd bent. Bent u doorverwezen door uw huisarts of de specialist, dan krijgt u in de meeste gevallen een standaardvergoeding van uw zorgverzekeraar. In sommige verzekeringspakketten is naast een standaardvergoeding ook een aanvullende vergoeding opgenomen. Wij kunnen u helpen bij het verkrijgen van deze vergoeding, die we direct in mindering brengen op het aankoopbedrag.

Vergoeding haarwerk voor mannen.

Voor mannen die haarwerk dragen is het belangrijk goed te informeren bij de zorgverzekeraar. Slechts weinig zorgverzekeraars vergoeden haarwerken voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgentica). Een diagnose van de arts; ‘mannelijke kaalheid’ of alopecia androgenetica voldoet zodoende niet. Er moet meer aan de hand zijn, denkt u bijvoorbeeld aan een haarziekte; alopecia areata of een verminkte hoofdhuid. Psychische klachten worden door de meeste verzekeraars als diagnose afgewezen en zodoende niet vergoed! Overleg deze situatie met uw arts want dient duidelijk te worden vermeld op de medische indicatie.

Weet u hoeveel de basisvergoeding voor een haarwerk is in 2024?

De basisvergoeding voor 2024 is € 465.00 euro. Let erop dat vergoedingen vanuit de basis met uw eigen risico worden verrekend. Afhankelijk van uw polis is er een bedrag voor een eventuele aanvulling. Maar let op! Verschillende verzekeringen gaan werken met budgetten. Dit houdt in dat er van het totaalbedrag verschillende dingen zelf betaald moeten worden. Laat u dus goed adviseren. Ook de belastingdienst kent een regeling voor ziektekosten. Verdere inlichtingen hierover kunt u via de belastingdienst krijgen.

Hoe lang kan ik een haarwerk reserveren?

U kunt, door uiteenlopende redenen, een haarwerk bij ons reserveren. Het reserveren geldt voor een periode van minimaal 3 weken en maximaal 6 weken. In overleg is verlenging van het termijn altijd mogelijk.

Hoe lang kan ik een haarwerk reserveren?

Wij stoppen niet na het leveren van een haarwerk. U krijgt van ons uitgebreide uitleg over hoe u het haarwerk goed kan onderhouden. Dit houdt ook in dat bij het haarwerk een gepaste verzorgingsset mee geleverd wordt, inclusief een wig om uw haarwerk op te laten drogen.

Als extra service bieden wij aan om het haarwerk na 2 weken te laten perfectioneren indien dit nodig is. En natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht als er nog vragen of problemen zijn.

Hoofdvestiging/
Atelier Bussum

Huizerweg 27
1401 GG Bussum
035-691 51 61

Openingstijden

MaandagGesloten

Dinsdag09:00-17:00

Woensdag09:00-17:00

Dondersdag09:00-17:00

Vrijdag09:00-17:00

Zaterdag09:00-12:00

ZondagGesloten

Copyright © 2024 Designed by Evida Design

Betaling & Levering

De meeste producten in onze webshop hebben we op voorraad en kunnen we snel versturen. Hebben we een product niet op voorraad? Dan zullen we u hier snel over berichten.

U kunt kiezen voor een betaling via IDEAL. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen hebben, sturen we uw bestelling zo snel mogelijk aan u op.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?