(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Door alopecia viel Veronique’s haar in 2,5 week uit

Na een avond stappen werd Veronique (26) wakker met een flinke pluk haar op haar kussen. Toen ze het daarna kamde, moest ze de borstel tot twee keer toe leeghalen. Nog geen 2,5 week later zat er bijna geen haar meer op haar hoofd. De diagnose: alopecia.

In shock

Veronique stond bekend als het meisje met de mooie haren. Nu werd ze ineens kaal. “Er was geen land met me te bezeilen. Ik ging werken, om maar iets te doen. Elke dag lag er een halve pruik aan haar in de prullenbak. De artsen konden niets doen. Niemand kon me vertellen of en wanneer het zou stoppen met uitvallen.”

“MIjn haar werd een vijand in plaats van een vriend. Dat was moeilijk.” 

Een pruik kopen

Toen de kale plekken niet meer te verbergen waren, besloot Veronique een pruik te gaan kopen. “Zo kon ik eindelijk mezelf weer een beetje zijn. Dat was minder heftig dan ik dacht. We hebben zelfs erg gelachen. Mijn eigen haarkleur is bruin, dus ik wilde wel eens een blonde pruik proberen. Toen ik die op had, grapten we dat ik het haarwerk in elk geval altijd nog terug kon verdienen op De Wallen.”

Een beginnersfout

Veronique was als de dood dat iemand zou zien dat het haarwerk niet haar eigen haar was. “Ik liep liever kaal rond, dan dat iemand zou zien dat ik een pruik droeg. De scheiding was heel anders dan mijn eigen haar. In het begin droeg ik daarom altijd een hoed over mijn haarwerk. Zonde, omdat ik zo niet wende aan mijn nieuwe kapsel en de wrijving van de hoed mijn pruik aan de bovenkant verpestte.”

Als ze maar niet denken dat ik kanker heb

“De eerste associatie met kaal is kanker. Ik wilde niet dat mensen dat zouden denken of dat er roddels zouden ontstaan. Daarom besloot ik na lang nadenken om een foto op Instagram te zetten waarbij ik mijn verhaal vertel. Dan was het in elk geval míjn verhaal. Een vriend van mij – fotograaf – maakte hem. Het werd een super mooie foto. Toen durfde ik het.”

Bijna een jaar later

Inmiddels vertelt Veronique haar verhaal aan iedereen die het wil horen. Zo hoopt ze het taboe op kale vrouwen te doorbreken. Ze stond in het LINDA.meiden Winterboek en nam een make-up tutorial op met HEMA. “Ik ga niemand vertellen dat alopecia leuk is, maar je leven is zeker niet voorbij. Kijk wat er wel kan, in plaats van wat er niet gaat en je zult merken dat je het  jezelf een stuk makkelijker maakt.”

Alopecia is heftig en onomkeerbaar. Haarwerkspecialist In Balans helpt je graag aan een mooi haarwerk. Zo herken je jezelf weer in de spiegel.