(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Hoofdhuidkoeling

Hoofdhuidkoeling

Hoofdhuidkoeling kan haaruitval door chemo verminderen

Hoofdhuidkoeling vermindert of voorkomt haaruitval door een chemokuur. Rond de 50 procent van de behandelde chemopatiënten ervaart succes met deze haarbehandeling. Hoe goed het werkt verschilt per persoon en is mede afhankelijk van de hoeveelheid chemo die u krijgt.

Hoofdhuidkoeling beschermt de cellen

Bij hoofdhuidkoeling krijgt u een koude kap op, voor, tijdens en na het chemotherapie-infuus. Hierdoor worden de cellen die haar produceren beschermd tegen de chemotherapie. Cytostatica wordt in de bloedbaan opgenomen en vervoert. De koeling zorgt ervoor dat er minder bloed naar de haarwortels wordt getransporteerd waardoor er dus ook minder chemo die kant op gaat. Dit maakt de kans op haaruitval kleiner.

Haaruitval door chemo is heftig

Denk bij een oplossing van Haarwerkspecialist In Balans zeker niet aan synthetische haarwerken. Wij creëren maatwerk mogelijkheden van Europees haar. Dit kent vele voordelen. Het haar gaat jaren mee, voelt natuurlijk, ziet er exact zo uit als uw eigen haar en is goed te verzorgen. Niemand hoeft te zien dat u een haarwerk draagt en het kriebelt niet.

Tijdelijk haarwerk

Indien u het haaruitval wil beperken met hoofdhuidkoeling adviseren wij u alsnog om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen om de mogelijkheden voor een haarwerk te bespreken. Dit gesprek vindt kostenloos plaats. Mocht het namelijk onverhoopt zo zijn dat u alsnog haar verliest, ligt er al een haarwerk voor u klaar.

Wilt u haaruitval door chemo voorkomen, maak dan eens een afspraak met ons om de mogelijkheden rond hoofdhuidkoeling te bespreken. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Verschillende soorten hoofdbedekking: