Het kiezen voor een haarwerk kan een belangrijke stap zijn, vooral voor mensen die te maken hebben met haarverlies of dunner wordend haar. Haarwerken kunnen je zelfvertrouwen een enorme boost geven en je weer laten stralen met een volle bos haar. Maar hoe zorg je ervoor dat je haarwerk zo lang mogelijk mooi en natuurlijk blijft? Als haarwerkspecialist komen er vaak vragen naar voren over de verzorging van haarwerken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gewoontes die schade kunnen aanrichten:

1. RUW BORSTELEN

Net als met je natuurlijke haar, is het borstelen van je haarwerk wanneer het nat is geen goed idee. Haarwerken zijn kwetsbaarder en ruw borstelen kan de haren uit het haarwerk trekken of beschadigen. Het is altijd aan te raden om voorzichtig te zijn en een borstel te gebruiken die speciaal ontworpen is voor haarwerken

2. PAS OP VOOR HITTE

De meeste haarwerken, vooral die gemaakt van synthetisch haar, zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Dit betekent dat het gebruik van hete stylingtools zoals stijltangen of krultangen schade kan toebrengen. Als je je haarwerk wilt stylen, overweeg dan hittevrije methoden of gebruik hittebeschermers als je haarwerk gemaakt is van echt haar.

3. MET JE HANDEN IN JE HAARWERK

Hoewel het verleidelijk kan zijn om constant je haarwerk aan te raken of te herschikken, kan dit ervoor zorgen dat het sneller slijt. Probeer je handen zoveel mogelijk uit je haarwerk te houden. Als je voelt dat het haarwerk niet goed zit, raadpleeg dan je haarwerkspecialist voor tips of aanpassingen.

Tips van de Haarwerkspecialist:

  • Onderhoud: Net als je eigen haar heeft een haarwerk regelmatige verzorging nodig. Gebruik speciale shampoos en conditioners voor haarwerken om ze in topconditie te houden.
  • Opslag: Wanneer je je haarwerk niet draagt, bewaar het dan op een mannequinhoofd of in een speciale doos om het in vorm te houden en klitten te voorkomen.
  • Professioneel advies: Regelmatig inchecken bij je haarwerkspecialist kan helpen bij eventuele aanpassingen en ervoor zorgen dat je haarwerk er altijd op zijn best uitziet.

In conclusie, de zorg voor een haarwerk vereist wat aandacht en voorzichtigheid. Maar met de juiste zorg en onderhoud kan je haarwerk je vele jaren van schoonheid en zelfvertrouwen bieden!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?