(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Zomer met een haarwerk: zo houdt u het hoofd koel

In de zomer is het zoeken hoe u uw hoofd comfortabel houdt. Het kan broeierig aanvoelen onder uw haarwerk, of u gaat zichtbaar zweten. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die een zomer zonder haar comfortabeler maken.

Clim’hair, temperatuurregulatie onder uw haarwerk

De Clim’hair is een organisch katoenen doekje dat u vochtig maakt en onder uw haarwerk draagt. Het water verdampt langzaam en verkoelt uw hoofdhuid 4 tot 6 uur lang. Dit werkt tegen het broeierige gevoel op uw hoofd en maakt zomerdagen een stuk draaglijker. De zachte stof voorkomt bovendien jeuk.

Quick fix: tissues

Soms is het zo heet dat de zweetdruppeltjes onder uw haarwerk uit sijpelen. Dat voelt onprettig en kan u het gevoel geven dat uw haarwerk verschuift. Heeft u nog geen Clim’hair, gebruik dan een papieren tissue die het zweet opneemt.

Verzorg uw haarwerk goed

In de zomer kan uw haarwerk wel wat extra zorg gebruiken. Verzorg uw haarwerk van kunsthaar met een UV-protection spray zodat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Een haarwerk van echt haar verzorgt u het beste met een leave-in conditioner. Zo verlengt u de levensduur.

Mutjes en sjaals

Veel mensen vinden het heerlijk om thuis zonder haarwerk rond te lopen. Bescherm uw gevoelige hoofdhuid altijd met een hoge factor zonnebrand als u in de zon gaat zitten. Heeft u chemotherapie, dan biedt zonnebrandcrème niet genoeg bescherming. Mutsjes en sjaals bieden uitkomst. Het merk Rosette la Vedette heeft een speciale zomerlijn met mutsjes van luchtig katoen. 

Verkoeling voor uw huid

Na een lange dag is het heel fijn om uw hoofdhuid te verkoelen. De therapeutic conditioner van Mediceuticals bevat menthol, wat een extra fris gevoel geeft. De crème is speciaal gericht op het gezond houden van de hoofdhuid en verlicht een trekkerig, jeukerig of droog gevoel. 

Kom bij ons langs om de verschillende oplossingen en producten te proberen. Wij adviseren u graag.