(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

De beste camouflage voor wanneer uw wenkbrauwen en wimpers uitvallen

Wenkbrauwen en wimpers zijn essentieel voor uw gezichtsuitdrukking. Even slikken dus, als ze ineens weg zijn. Bij een haarziekte als alopecia totalis komt deze gezichtsbeharing zelfs nooit meer terug. Als uw wenkbrauwen en wimpers uitvallen door chemotherapie, is dit meestal van tijdelijke aard. Haarwerkspecialist In Balans heeft tips waardoor u zichzelf weer herkent als u in de spiegel kijkt.

Tip 1: Koester de haren die er nog zitten

Mascara accentueert weliswaar de wimpers die er zitten, maar doet vaak meer kwaad dan goed. U haalt de make-up er namelijk met een wrijfbeweging af. Als uw huid al gevoelig is, is de kans groot dat u uw wimpers eraf wrijft. Zeker een waterproof mascara vereist vaak meer kracht om eraf te halen. Pas dus op.

Tip 2: Teken wenkbrauwen met Divaderme

Als uw wenkbrauwen uit zijn gevallen, zitten er vaak nog wel kleine gezichtsharen. Met  Divaderme-poeder gebruikt u die haren om de illusie van een wenkbrauw te creëren. De vezels in het poeder hechten aan uw gezicht, waardoor het lijkt alsof er haartjes zitten. U brengt de make-up gemakkelijk aan met een kwastje. Wij adviseren u graag over de juiste kleur.

Tip 3: Plak valse wimpers

Accentueer uw ogen met valse wimpers. Perfect voor als u feestelijk de deur uit wilt. Nepwimpers zijn gewoon bij elke drogist te krijgen. Kijk wel uit dat u ze niet te vaak opplakt, want de lijm kan uw huid aantasten. Week de lijm eerst los met een goede make-upremover en trek de wimper er daarna pas af. Zo voorkomt u geïrriteerde en rode ogen.

Tip 4: Laat wenkbrauwen tatoeëren

Deze rigoureuze oplossing raden wij alleen aan op het moment dat u zeker weet dat uw wenkbrauwuitval permanent is. Als u een wenkbrauw laat tatoeëren en uw eigen wenkbrauw groeit daarna terug lijkt u namelijk ineens wel heel zware gezichtsbeharing te hebben. Rosanne heeft Alopecia Areata en liet wenkbrauwen tatoeëren. En het resultaat is prachtig.

Haarwerkspecialist In Balans adviseert u graag persoonlijk over de mogelijkheden bij uitval van uw wenkbrauwen en wimpers.