(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Haarwerkvergoeding 2020: nieuwe verzekering kiezen of niet?

Het kan voor u aantrekkelijk zijn om komend jaar voor een nieuwe verzekering te kiezen. Haarwerken worden namelijk niet altijd vergoed. Bekijk daarom vanaf half november de verschillende verzekeringen en hun aanvullende pakketten en stap eventueel over als u dat een kostenbesparing oplevert. Hier moet u op letten.

Haarwerk aanschaffen

Wanneer u als vrouw met haarproblemen zoals haaruitval in aanraking komt, neemt u eerst contact op met de huisarts of een specialist. Als zij u een verwijzing geven, kunt u bij ons een haarwerk aanschaffen. Wij declareren vervolgens de vergoeding voor jouw zorgverzekeraar en trekken het bedrag meteen van uw aankoop af. Als u kiest voor een nieuwe verzekering kan het zijn dat er opnieuw wordt gevraagd naar de verwijsbrief.

Basisvergoeding

Wanneer u uw haarwerk niet elke dag draagt en er misschien maar een nodig heeft, kan een basisverzekering u al op weg helpen. In 2019 had u recht op €436,- voor een haarwerk vanuit uw basisverzekering. Dit wordt verrekend met uw eigen risico.

Veel verzekeraars vergoeden geen haarwerk voor mannen met alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid). Dit wordt namelijk gezien als een natuurlijk proces, ongeacht de leeftijd. Daarom zal de aanvraag voor vergoeding bij mannen wat uitgebreider moeten. Ook daar helpen wij u graag mee.

Aanvullende pakketten

U heeft meerdere haarwerken, omdat u deze elke dag draagt en graag afwisselt. Wanneer dit het geval is, kan een aanvullend pakket u veel kosten besparen. Daarom kan het geen kwaad om voor een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Controleer hier welk bedrag er wordt verzekerd door uw verzekeraar. Of kijk bijvoorbeeld op Independer om verzekeraars te vergelijken en ontdek wat het voordeligst voor u is.

Vraag ons om advies

U staat niet alleen tijdens het maken van de juiste keuze voor uw zorgverzekering. Zodra de nieuwe polissen in november bekend zijn, zoeken wij uit welke het voordeligst zijn voor de aanschaf van een haarwerk. Neem gerust contact met ons op en vraag ons om vrijblijvend advies.

Wij informeren u vanaf november graag over nieuwe pakketten en wat voor u de beste optie is.