(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Vergoeding

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Als u op medische indicatie (vaak via uw huisarts) bij ons terecht komt, helpen wij u graag met het verkrijgen van een vergoeding voor uw pruik via uw zorgverzekering. We brengen uw vergoeding direct in mindering op het aankoopbedrag en regelen de rest met uw zorgverzekeraar. Haarwerkspecialist In Balans is aangesloten bij alle zorgverzekeraars in Nederland.

In aanmerking komen voor vergoeding

U kunt op meerdere manieren in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw haarwerk of voor een tegemoetkoming in de kosten. We hebben de verschillende soorten vergoedingen op een rijtje gezet. De uiteindelijke vergoeding hangt af van uw inkomen en soort verzekering.

Vergoeding haarwerk voor mannen

Slechts weinig zorgverzekeraars vergoeden haarwerken voor mannen met alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid). Deze diagnose voldoet in veel gevallen niet. Wanneer er sprake is van een andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld de haarziekte alopecia areata of een verminkte hoofdhuid, vergoeden sommige zorgverzekeraars wel. Overleg deze situatie met uw arts zodat de medische indicatie juist vermeld wordt.

Vergoeding pruik op basis- en aanvullende verzekering

Bij een medische indicatie heeft u recht op een vergoeding vanuit uw basisverzekering. In 2022 bedraagt deze € 457,50 Aangezien deze vergoeding uit de basisverzekering komt, wordt dit bedrag met uw eigen risico verrekend. Vanuit uw aanvullende verzekering kunt u recht hebben op een hogere vergoeding. Dit leest u in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Indien u niet over een aanvullende verzekering beschikt, dan kunt u eens per jaar uw polis wijzigen.

Belastingaangifte buitengewone uitgaven

Het is mogelijk dat u in aanmerking komt voor belastingaftrek in verband met ziektekosten of andere buitengewone uitgaven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Neem voor meer informatie hierover contact op met de Belastingdienst of uw belastingadviseur. Haarwerkspecialist In Balans kan door middel van de onderstaande gegevens voor u nakijken hoe u verzekerd bent.

De hoogte van uw vergoeding

Haarwerkspecialist In Balans kan door middel van de onderstaande gegevens voor u nakijken hoe u verzekerd bent. Vraag hier een indicatie van de hoogte van uw vergoeding op.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

14 + 15 =