(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

De vergoeding van uw haarwerk in 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe verzekeringen. De premies druppelen dan ook langzaam maar zeker binnen. Bij kostbare zaken als haarwerken loont het om eens goed uit te zoeken wat de beste verzekering is voor uw persoonlijke situatie. Met de volgende tips regelt u de maximale vergoeding voor uw haarwerk in 2019.

Een hogere basisvergoeding

Qua basisvergoedig begint 2020 goed: deze gaat namelijk van €436,- naar €443,-. Houd er echter rekening mee dat deze vergoeding wordt verrekend met uw verplicht eigen risico van €385.

Soms is overstappen beter

Bij elke verzekering moet er minimaal een jaar tussen de aanvragen voor een nieuw haarwerk zitten. Als u overstapt naar een andere verzekering, mag u direct weer claimen. Stel dat u dus in november van dit jaar nog een nieuw haarwerk hebt ontvangen, maar in het voorjaar weer een nieuwe pruik wilt dan moet u overstappen om deze ook vergoed te krijgen.

Slim kijken naar uw aanvullend pakket

De maximale aanvullende vergoeding voor een haarwerk in 2019 bedraagt €1500. Dit lijkt een hoog bedrag, maar bij sommige verzekeringen betaalt u hier wel €100 per maand extra premie voor. Als u geen andere aanvullende zaken gebruikt, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, betaalt u de aanvullende vergoeding bijna helemaal zelf. Zoek daarom goed uit welk aanvullend pakket bij uw situatie past. Op sites als Independer kunt u selecteren op het onderwerp pruiken om een beeld te krijgen van uw mogelijkheden.

Sommige verzekeraars keren ook een vergoeding uit voor een reservehaarwerk. Het te vergoeden bedrag is dan even hoog als de basisvergoeding. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is.

Een andere vergoeding voor een haarwerk in 2020

Ook als u besluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij te blijven, doet u er verstandig aan om uw polisvoorwaarden onder de loep te nemen. Het is namelijk goed mogelijk dat de premies voor aanvullende pakketten hetzelfde blijven, terwijl er op het pakket zelf gekort wordt. Let dus op dat uw pakket volgend jaar niet verandert. Neem desnoods contact met uw verzekering op om helemaal scherp te krijgen wat er wel en niet vergoed wordt.

Vraag uw haarwerk op tijd aan

Een maatwerk haarwerk heeft een levertijd van 14 tot 16 weken. Pas als het aan u geleverd is, mogen wij het bij de verzekeraar declareren. Als u in augustus uw haarwerk voor 2020 aanvraagt, kan het dus voorkomen dat wij het niet meer in datzelfde jaar mogen declareren. Wij raden daarom aan om het proces al ruim van te voren in gang te zetten. Zo geniet u snel van uw nieuwe haarwerk.

Duizelt het u nog wat de precieze regels zijn over vergoedingen voor haarwerken in 2020? Uiteraard staan onze medewerkers klaar voor persoonlijk advies.