(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Plotselinge haaruitval herkennen

Elk mens verliest dagelijks tussen de 50 en 100 haren. Die plukken haar in uw borstel zijn dus volkomen normaal. Als het haar er ineens met bossen uit lijkt te komen, het haar dunner wordt en u op uw hoofdhuid kunt kijken, is het wel slim om actie te ondernemen. Wij vertellen u waar u op moet letten en wat u aan plotselinge haaruitval kunt doen.

Haren verzamelen

Als u vermoedt dat u last heeft van overmatig haarverlies kunt u het beste uw haaruitval een tijdje monitoren. Verzamel een aantal dagen het haar dat uitvalt en kijk hoeveel het is en of de uitval erger wordt. Of pak een spiegel en kijk naar de achterkant van uw hoofd of het haar openvalt. Vraag ook uw partner of familieleden om een eerlijke mening. Hebben zij het idee dat uw haar dunner wordt?

Heeft u plotseling haarverlies op andere plekken dan het hoofd? Denk aan okselhaar of wimpers die uitvallen. Dit duidt vaak op alopecia areata. Neem dan direct contact met ons op voor professioneel advies.

Oorzaken van plotselinge haaruitval

Soms kan haarverlies van tijdelijke aard zijn. Net als dieren verliezen mensen ook meer haar bij de overgang van seizoenen bijvoorbeeld. Daarnaast spelen stress, roken, ouderdom of erfelijke factoren vaak mee bij plotselinge haaruitval. Mannen hebben meer kans dan vrouwen om last te krijgen van kaalheid. Ook na een narcose kunnen er kale plekken ontstaan op de hoofdhuid. Bij factoren als stress is er vaak wat te doen aan uw haarverlies.

Natuurlijke voedingsmiddelen zoals groente, fruit, vis, noten en zaden bevatten alle belangrijke voedingsstoffen voor gezond haar. Als u ondanks deze stoffen nog tekorten heeft, helpt het supplement Boamed om die weer aan te vullen.

Oplossingen voor haarverlies

Een gezonde levensstijl voorkomt dat u last krijgt van plotseling haarverlies. Zorg dat u goed uitrust, voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en genoeg beweegt. Als u last heeft van haaruitval stellen wij tijdens een vrijblijvend gesprek vast wat de oorzaak is. We kijken naar uw hoofd en stellen vragen over uw leven. Soms ligt de oorzaak voor de hand. Een crashdieet kan bijvoorbeeld zorgen dat u last krijgt van haarverlies, door het gebrek aan voedingsstoffen.

Haar dat plotseling uitvalt, komt soms niet meer terug. Wij kunnen wel zorgen dat het haar dat er nog zit gezonder wordt en minder snel uitvalt. Hiervoor stellen we een op maat gemaakt pakket samen met de producten van Mediceuticals.