(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Het onderhoud van een synthetisch haarwerk

Een pruik van kunsthaar gaat minder lang mee dan een haarwerk van echt haar. Daarom wordt kunsthaar vooral gekozen tijdens tijdelijk haarverlies, bijvoorbeeld tijdens chemotherapie. Door aandacht te besteden aan het onderhoud van uw synthetisch haarwerk gaat de pruik langer mee. Haarwerkspecialist In Balans geeft u graag advies.

Was het haar niet te vaak

Waar u het eigen haar misschien wel eens in de twee dagen waste, hoeft een haarwerk maar af en toe gewassen te worden. Hoe vaak u het haarwerk wast, is natuurlijk aan u, maar probeer het te beperken tot maximaal eens in de twee weken. Met elke wasbeurt gaat de kwaliteit van het haarwerk achteruit. Zorg ook dat de pruik helemaal droog is, voordat u hem weer opzet. Dit voorkomt dat het haarwerk vervormt.

Slapen met uw haarwerk is geen goed idee

Soms vragen mensen ons of ze mogen slapen met hun haarwerk. Wij raden dit af. Een pruik van kunsthaar gaat over het algemeen maximaal een jaar mee. Als uw haarwerk op een kussen of de rand van de bank aanligt, slijt het veel sneller. Door de warmte van uw hoofd en de druk van het kussen kunnen er bovendien slaapkruinen ontstaan. Het is dan lastig om uw haarwerk weer in het juiste model te krijgen. U kunt een pruik van kunsthaar namelijk niet föhnen of stijlen.

Zet uw pruik elke avond op de wig

Het onderhoud van een synthetisch haarwerk is vrij eenvoudig. Door de pruik elke avond op de wig te zetten, zorgt u dat de vorm zo goed mogelijk behouden blijft. Daarnaast krijgt het haarwerk de kans om te drogen. De stoffen binnenkant neemt namelijk altijd zweet van uw hoofdhuid op.

Kom bij ons voor extra onderhoud van uw synthetisch haarwerk

Als uw haarwerk net nieuw is, heeft het behoorlijk wat volume. Na verloop van tijd vormt de pruik zich steeds meer naar uw hoofd en ziet de coupe er minder geföhnd uit. Sommigen vinden dat mooier, anderen houden juist van volume. Als u het idee heeft dat het haarwerk wel een extra verzorgingsbeurt kan gebruiken, helpen wij u graag. Met speciale technieken herstellen wij het haar in oorspronkelijke vorm.

Vertrouw voor het onderhoud van een haarwerk van synthetisch haar altijd op uw eigen neus en ogen. Mocht u nog vragen hebben of een onderhoudsbeurt willen plannen, dan staan wij voor u klaar.