(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Foto: Stichting Haarwensen

”Kan je er een radslag mee maken?” Alles over kinderpruiken

Kinderen en pruiken, het voelt als een onnatuurlijke combinatie. Toch helpen we hen geregeld in de winkel. Dat zorgt voor een andere manier van passen, een ander soort haarwerk en af en toe een privéles haarwerk verzorgen.

Het verschil tussen een volwassen- en kinderpruik

Tot hun 10e jaar hebben kinderen nog echt kinderhaar. Het is dunner en platter dan dat van volwassenen. Voor het mooiste resultaat knopen we kinderpruiken daarom minder vol en dunnen we het wat uit tijdens het passen. Daardoor lijkt het precies op het haar van hun leeftijdsgenoten. 

Stichting Haarwensen

Heeft uw kind een haarwerk nodig, dan raden we aan om eerst Stichting Haarwensen te bellen. Zij verzorgen gratis haarwerken voor kinderen tot en met 18 jaar. Wij helpen uw kind met het kiezen van de mooiste pruik en zorgen dat het haarwerk goed op maat is. Ook voor het onderhoud, knippen en verven komt u gerust bij ons langs. Dit wordt eveneens vergoed door de stichting.

Privéles haarwerk verzorgen

Rond hun 12e jaar willen veel kinderen zelf leren hoe ze hun haarwerk verzorgen. Kom langs in de winkel en we gaan aan de slag met een privéles haarwerk verzorgen. 

Actieve kinderen

Kinderen hebben andere wensen voor hun haarwerk dan volwassenen. “Kun je er een radslag mee maken?” is een prangende vraag voor sommige jonge meiden. Dat kan. We bevestigen het haarwerk daarvoor met dubbelzijdig tape. Hun glimlach is groot als zij in de zaak een radslag mogen doen en merken dat hij inderdaad gewoon blijft zitten. 

Kinderen in de groei

Kinderen hoeven niet vaker van haarwerk te wisselen dan volwassenen. Hun hoofd is vanaf de geboorte groter dan de rest van het lichaam, en groeit relatief weinig naarmate zij ouder worden. 

Kom met uw kind langs voor advies en het aanmeten van een goed passende kinderpruik. Wij helpen u graag.