(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Zes manieren om een kale plek op uw hoofd te verbergen

Kale plekken of dunner wordend haar kunnen voor een flinke deuk in uw zelfvertrouwen zorgen. Naarmate de haargrens verder wegtrekt en scheidingen breder worden, wordt het steeds lastiger om de kale plek op het hoofd te verbergen. Haarwerkspecialist In Balans neemt zes manieren om kaalheid te camoufleren onder de loep en somt de voors en tegens op.

1. Touperen en fixeren

Deze methode is waarschijnlijk al zo oud als het ontstaan van de kapsalon: touperen. Dames touperen om volume te creëren. Vervolgens fixeren ze de boel zodat het kapsel van achteren niet open waait als ze bijvoorbeeld even op de fiets stappen. Hoewel u de kale plek op uw hoofd hier prima mee kunt verbloemen, is touperen niet goed voor uw haar. Het haar en de hoofdhuid raken beschadigd, met nog meer kale plekken als gevolg.

2. Extensions

Bij dunner wordend haar grijpen veel mensen naar extensions. Helaas geven die uw haar vooral meer lengte en doen ze niets voor het volume. De kale plek is daardoor nog steeds niet gecamoufleerd. Doordat extensions veel gewicht hangen aan een klein plukje breekt uw haar gemakkelijk af. Ook de hitte bij het zetten doet meer kwaad dan goed. Tel daar de hoge kosten bij op en ons advies is: doe het niet.

3. Haarvezels

Een veelgebruikte methode om kale plekken op het hoofd te verbergen is het gebruik van haarvezels. U kiest een kleur die bij uw eigen haarkleur past en kleurt uw hoofdhuid met het poeder. Kale plekken vallen hierdoor minder op en veel mensen gebruiken het in combinatie met een haarwerk. Haarwerkspecialist in Balans werkt met het middel Toppik. Houd er wel rekening mee dat het middel de hoofdhuid verstikt, waardoor er meer haarverlies kan optreden.

4. Een muts, pet of sjaaltje

Als u het aandurft, kunt u natuurlijk een pet, muts of sjaaltje dragen om uw kaalheid te verdoezelen. Deze oplossing wordt vooral vaak door kalende mannen aangegrepen, maar ook meer vrouwen wagen zich eraan nu we sjaaltjes steeds vaker terugzien in het huidige modebeeld. Knoop een doek op kunstige wijze om uw hoofd of verbloem uw terugtrekkende haargrens met een mooie hoofdband. Zeker bij tijdelijk haarverlies is dit een mooie optie.

5. Een haarstuk

Als u een volledig haarwerk te heftig vindt of maar zeer plaatselijk een kale plek op uw hoofd wilt verbergen, kunt u natuurlijk ook voor een maatwerk haarstuk gaan. Draag dit haarstuk als een soort toupet en kies zelf welke bevestiging u het prettigst vindt. Bevestig het haarstuk bijvoorbeeld met tape of gebruik haarclips om het vast te zetten. Op onze pagina met voor- en na-foto’s ziet u diverse voorbeelden van haarstukken.

6. Een haarwerk

Voor velen is een haarwerk het laatste redmiddel, maar tevens een hulpstuk waarvan wij telkens weer horen dat mensen zouden willen dat ze de stap eerder hadden genomen. Een maatwerk haarwerk is nauwelijks van echt haar te onderscheiden en geeft u uw zelfvertrouwen terug. U hoeft u nooit meer druk te maken over openvallende kale plekken of uw terugtrekkende haarlijn en het haarwerk blijft zelfs met flinke windkracht zitten waar het zit.

Win advies in!

Probeert u een kale plek op uw hoofd te verbergen, maar weet u niet goed hoe? De specialisten van Haarwerkspecialist in Balans geven u vrijblijvend advies over de beste oplossing voor uw haar en hoofdhuid.