(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Hulp bij een jeukende hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid is een vervelende kwaal. U wordt er onzeker van en raakt er door afgeleid. Al helemaal wanneer het uitmondt in ernstige problemen, zoals een ontsteking of haaruitval. Pak uw jeukende hoofdhuid daarom samen met ons aan. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Oorzaak jeukende hoofdhuid

De oorzaak van uw jeukende hoofdhuid kan van alles zijn. De jeuk gaat misschien gepaard met haaruitval of uw haar wordt dunner. Daarnaast kunt u zonder duidelijk aanwijsbare oorzaken last hebben van jeuk. Misschien heeft u recent van shampoo gewisseld, komt het door de seizoenswisseling of is het een bijwerking van uw medicatie. Wij onderzoeken de oorzaak samen met u.

Stress triggert jeuk

Naast de bovengenoemde oorzaken kan stress ook een factor zijn voor een jeukende hoofdhuid. Wanneer u de stressfactor verkleint, zult u merken dat de jeuk minder wordt.

Ernstige redenen

Wanneer wij denken dat het om een aandoening, zoals psoriasis of een eczeem gaat, verwijzen we u naar de huisarts of raden we u aan langs de dermatoloog te gaan. Dit adviseren wij ook wanneer de jeuk zo heftig is dat u een ontsteking krijgt door alle wondjes. Dit vergt namelijk een andere aanpak dan wie wij u kunnen aanbieden. 

Advies bij een gevoelige hoofdhuid

Als u last heeft van een jeukende hoofdhuid, dan raden wij milde shampoos en rustgevende producten met aloë vera aan.  Of bekijk onze producten van Mediceuticals in onze webshop, zoals de scalp treatment kit, die onder andere jeuk verlichten. Bovendien kunt u de jeuk eventueel al verminderen door niet te warm te föhnen en uw haar met koud water te wassen. Echter verschilt iedere oplossing heel erg per persoon. Daarom geven wij altijd een advies op maat.

Samen bepalen we de juiste strategie voor een effectieve aanpak van uw jeukende hoofdhuid.