(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Help, mijn haarwerk verschuift

Een verschuivend haarwerk is een vervelend ongemak. Het ontstaat bijvoorbeeld doordat u fanatiek sport, veel transpireert of omdat uw eigen haar na de chemokuren weer begint te groeien. Hier hebben we verschillende oplossingen voor.

Een haarwerk combineren met uw eigen haar

Heeft u nog (deels) uw eigen haar of groeit uw haar terug na het stoppen van de chemokuren, dan zult u merken dat uw haarwerk eerder verschuift. Een haarwerk heeft namelijk het meeste grip op een kaal hoofd. Maak in deze gevallen gebruik van hairlocks. Dit zijn kleine klemmetjes die we op het haarwerk bevestigen en die u gemakkelijk zelf in uw haar vastklipt.

Glad hoofdhaar

Als u uw hoofdhaar net gewassen heeft, is het vaak zijdezacht en glad. Strooi er wat volumepoeder in om te zorgen dat het haarwerk betere grip heeft.

Als u geen eigen haar heeft

Ook als u geen eigen haar heeft, kan uw haarwerk gaan verschuiven. De vorm van uw hoofd is hier een belangrijke oorzaak van. Eerst onderzoeken we of we de pasvorm van uw haarwerk hierop kunnen aanpassen. Verschuift uw haarwerk nog, dan bevestigen we antislip-remmetjes aan de binnenkant. Deze silleconenblokjes zuigen zich dankzij uw lichaamswarmte vast op uw hoofdhuid.

De randjes komen los

Door de druk van een sjaal of kraag wilt uw haarwerk in uw nek nog wel eens omhoog kruipen. Dit is gemakkelijk te voorkomen met een adhesie-lotion. Deze plakkerige vloeistof op waterbasis zorgt dat uw haarwerk bij de randen goed tegen uw huid plakt. Zo zit uw haar op gure winterdagen ook mooi.

Sporten en transpiratie

Sommige mensen transpireren van nature veel op hun hoofd. Anderen hebben hier vooral last van tijdens het sporten. In beide gevallen biedt een anti-transpiratievloeistof uitkomst. Deze kleine deo-roller is speciaal geschikt voor de gevoelige hoofdhuid. Uw huid wordt er stroef van en is beter geschikt voor uw haarwerk.

Sporten: liever niet met pruik

Transpiratie is slecht voor de levensduur uw haarwerk. Sport daarom als het kan met een oud haarwerk of een bandana of petje. Wil u toch sporten met uw gebruikelijke haarwerk, verwijder het zweet dan zo snel mogelijk na het sporten. Was hiervoor het haar zoals u gewend bent.

Kom langs zodra u problemen ervaart

Als er iets niet lekker zit aan uw haarwerk, draagt u het met tegenzin. Dat is zonde. Kom bij ons langs, ook al is de irritatie nog zo klein. Wij geven u altijd vrijblijvend advies. Vaak kunnen wij het binnen een half uur voor u oplossen.

We helpen u graag om te zorgen dat uw haarwerk comfortabel aanvoelt en goed op zijn plaats blijft.