(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Haarwerk dragen op vakantie: hier moet u op letten

De vakantie is geboekt, de koffers gepakt en de twijfel slaat toe over het verzorgen van uw haarwerk. De zon en de hitte vragen om wat extra aandacht. Dit zijn onze verzorgingstips voor uw haarwerk op vakantie. 

Houd uw producten dichtbij

Wanneer er een vliegreis op de planning staat, is het handig uw reinigingsproducten in kleinere flesjes te doen. Door ze op te bergen in uw handbagage weet u zeker dat de flacons goed aankomen op bestemming. Daarnaast geeft het een prettig gevoel uw producten dichtbij te hebben. Zo kunt u het haarwerk direct wassen wanneer u landt.

Neem een reiswig en borstel mee

Een reiswig is onmisbaar. Deze kunt u uit elkaar halen en makkelijk opbergen in de koffer. Vanwege de hitte kunt u wat meer transpireren. Door het haarwerk op de wig te plaatsen, behoudt u het volume en droogt uw haarwerk gemakkelijker. Met de borstel stijlt u uw haarwerk zoals gewoonlijk.

Zwemmen met uw haarwerk

Om de levensduur van uw haarwerk te verlengen, kunt u er voor kiezen om te zwemmen met een oud haarwerk dat u als reserve meeneemt. Kiest u ervoor het haarwerk af te zetten, draag dan eventueel een badmuts of pet. Mocht u geen reserve haarwerk hebben en toch willen zwemmen met uw haarwek dan wordt aangeraden het meteen daarna te wassen. Echter kan zout water en chloor de kwaliteit van uw haarwerk sneller aantasten.

Verkoeling van uw hoofdhuid

Houd uw hoofdhuid koel met Clim’Hair. Het biologische katoenen doekje maakt u vochtig en draagt u onder het haarwerk.

Extra verzorging in de zon

Pas ook op tijdens het zonnen.  Bijvoorbeeld door een zonnehoed te dragen. Gaat u zonder bedekking de zon in zorg dan dat uw hoofdhuid goed is ingesmeerd. Heeft u kunsthaar gebruik dan UV-spray. Zo behoudt u langer de kleur. Heeft u een haarwerk van echt haar gebruik dan naast conditioner ook af en toe een olie of haarmasker. Dat verlengt de levensduur. 

Haarwerk op koude vakanties

Wanneer u op vakantie gaat naar een koud oord, verschilt de verzorging van uw haarwerk niet veel met thuis. Zorg ook hier voor goede UV bescherming zoals bij een zonvakantie. Mocht u gaan skiën draag uw haarwerk dan niet onder de helm. Zet in plaats daarvan een comfortabele muts op.

Vraag ons om advies

Het kan gebeuren dat er op vakantie haar losschiet uit uw haarwerk. Raak dan niet in paniek. Zorg ervoor dat u naald en draad meeneemt om het(tijdelijk) te bevestigen. Bel ons gerust voor advies hierbij en kom na uw vakantie langs voor herstelwerkzaamheden.

Vraag ons om advies of bel voor een afspraak zodat u zorgeloos op vakantie gaat. Wij helpen u graag.