(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Een oplossing voor haaruitval in de overgang

Het hormoon oestrogeen stimuleert de haargroei. Als vrouwen in de overgang komen, verandert de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam. Door deze hormoonschommeling raakt het lichaam soms uit balans en wordt het haar dunner en broos. De overgang kan zelfs haaruitval veroorzaken. Een echte oplossing is er niet, maar u kunt dit proces wel vertragen.

Ga naar de huisarts

Als u ineens veel last van haarverlies heeft, is het slim om eerst naar de huisarts te gaan. Voordat wij u kunnen helpen, moet u immers eerst ontdekken wat er aan de hand is. Zo sluit u uit dat u iets anders onder de leden heeft. De arts kan u eventueel hormoonpreparaten voorschrijven, hoewel onze ervaring is dat vrouwen hier vaak bijwerkingen van ervaren.

Wees er snel bij

De overgang zorgt ervoor dat haar minder snel groeit, dunner wordt, minder glans heeft en brozer is. Dit komt doordat de haarwortel minder productief is. We noemen dit androgene haaruitval. Dit ziet er eigenlijk hetzelfde uit als mannelijke kaalheid. Het haarverlies is van blijvende aard, dus hoe eerder u erbij bent, hoe beter u kale plekken kunt voorkomen.

Het haar sterker maken met de juiste producten

Haaruitval in de overgang voorkomen is lastig, maar de juiste producten bieden een oplossing om het haar sterker te maken. Het serum van Mediceuticals verbetert de microdoorbloeding en stimuleert het transport van voedingsstoffen en zuurstof. Het product beschermt het haarzakje en beperkt het haarverlies. Een enkele keer optimaliseert het ook de haargroei, maar het middel is vooral bedoeld om het haar dat er nog zit te beschermen.

Style het haar op de juiste manier

Wees lief voor uw broze haar en pas op met hitte van de föhn en de krultang. Voorkom met een zachte borstel of grove kam dat het haar afbreekt bij het kammen. Een goede conditioner zorgt er daarnaast voor dat het haar de elasticiteit en hydratatie behoudt.

Haarverlies tegengaan met de juiste voeding

Een gebrek aan ijzer, zink en de vitamines B6, B8, B12, C en A kan broos haar veroorzaken. Met het Bao Med voedingssupplement vult u deze tekorten aan. Ook uw darmflora draagt bij tot gezond haar. Als deze niet voldoende werkt, neemt u te weinig voedingsstoffen op om uw haar gezond te houden. Etenswaren als vis, noten en groente helpen uw haar ook sterker te worden.

De uiterste oplossing voor haaruitval in de overgang: een haarwerk

Een haarwerk is een permanente oplossing voor haaruitval in de overgang. Dit stukje maatwerk helpt u uw zelfvertrouwen terug te winnen. Wij verkopen haarstukken in echt haar, kunsthaar of Cyber Hair. Tijdens een vrijblijvende afspraak onderzoeken we wat het beste bij uw situatie past.