(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Haaruitval door Corona

Kan haaruitval ontstaan na het coronavirus? Is het een bijwerking van het coronavirus? Word ik helemaal kaal nu ik haaruitval heb na het coronavirus? Er komen steeds meer mensen de salon in lopen met de vraag of haaruitval kan ontstaan na het coronavirus. Daarom leek het ons een geschikt moment om hier verder onderzoek naar te doen en er een blog aan te wijden.

De diagnose is acuut telogeen effluvium

Wat wij zien bij veel mensen na het coronavirus, is het ontstaan van acuut telogeen effluvium. De haargroeicyclus is hierdoor verstoord.  Dit wil zeggen, nadat jij of iemand die je kent het coronavirus heeft gehad, de haren blijven steken in de telogene fase (de rustfase in de haargroeicyclus) en nieuwe haren niet de kracht hebben om te gaan groeien. Dit kan zowel voorkomen bij koortsende ziektes, zoals Corona, als bij stresssituaties. Het betekent zeker niet dat iedereen die ziek is geweest ook haarverlies krijgt. De echte oorzaak is namelijk nog onbekend.

“De haren blijven steken in de rustfase en de nieuwe haren hebben geen kracht om te gaan groeien. Dit wordt ook wel acuut effluvium genoemd.”

Groeit mijn haar terug of is het blijvend haaruitval?

Normaal gesproken gaat deze vorm van haarverlies vanzelf over. Deze vorm kan echter ook overgaan in een chronische vorm, met name als er nog restverschijnselen zijn van de ziekte of als er sprake is van chronische stress. Ook de leeftijd is een grote factor, de meeste mensen die Corona krijgen of hebben gehad zijn 65+. Bij hen kan er eerder een chronische vorm ontstaan. Hierdoor wordt het proces van haarverlies dus versnelt.

Wat jij kunt doen als ex-corona patiënt om je haargroei weer verder te stimuleren 

In de meeste gevallen gaat het vanzelf weer over, hierbij is het wel belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Daarnaast, en dat geldt voor iedereen, is een gezonde leefstijl met goede voeding en beweging belangrijk voor de kwaliteit van het haar. Gezond zijn komt namelijk van binnenuit, “je lichaam is een tempel, maak er geen ruïne van!”. Zelf raden wij aan altijd extra vitamines tot je te nemen. Wij verkopen Bao-Med supplementen. In dit supplement, afkomstig van de Baobab plant, zitten alle vitamines en mineralen die je nodig hebt voor de extra verzorging van je lichaam van binnenuit en zijn ontzettend belangrijk voor de haargroei.

Verder zijn er ook haarproducten die de haargroei stimuleren en de haarzakjes voeden. De lijn van Mediceuticals is hier geschikt voor. U kunt daarnaast ook kiezen voor Haargroei Laser Therapie (HTL), wij schreven hier vorige maand een blog over. Je kunt deze vinden op onze website onder het kopje “blog”. Dit is voor mensen die sneller door de acute fase heen willen en ter voorkoming van het ontstaan van de chronische vorm van telogeen effluvium. Zowel de haarproducten als de HTL zijn een echte boost voor de kwaliteit van het haar.

Meer informatie over haaruitval na het coronavirus 

Voor meer informatie over uw haaruitval na het coronavirus kunt u altijd contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak. Daarmee kunnen wij een op maat gemaakt plan voor u maken.