(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Een hoofdhuidanalyse achterhaalt de oorzaak van haarproblemen

Vette haren of een terugtrekkende haargrens geven ongemak en frustratie. Veel haarproblemen beginnen bij de hoofdhuid. Tijdens een vrijblijvende hoofdhuidanalyse kunnen wij gedetailleerd beoordelen hoe gezond uw hoofdhuid is. Met een speciale microscoop kijken we onder meer naar de talgproductie, zweetklieren en de haarschacht. Vervolgens stellen wij een maatwerk wasprogramma voor u op.

Voor alle haarklachten

Er zijn veel oorzaken voor haarproblemen. Een verkeerde shampoo of haarverf kan al voor klachten zorgen. Ook overmatig gebruik van haarlak de hoofdhuid verstikken en daardoor voor problemen zorgen. Een goed wasprogramma kan verzachtend werken bij haarklachten zoals roos, eczeem en psoriasis. Wij gebruiken hiervoor de producten van Mediceuticals. Deze kunnen de haargroei of algehele kwaliteit van uw haar verbeteren.

Blijf goed wassen

Veel mensen met haaruitval durven hun haar niet meer goed te wassen uit angst voor kale plekken. Ze komen dan in een vicieuze cirkel: doordat de hoofdhuid niet meer schoon is, wordt het haar slechter en doordat het haar slechter is, wassen zij nog minder. Het is altijd beter om uw haar en hoofdhuid goed schoon te houden. Zo zijn nieuwe haren in elk geval gezond.

Uw klachten professioneel beoordelen met een hoofdhuidanalyse

Er zijn vele oorzaken voor haarverlies. Misschien heeft u wel een vitaminetekort of gebruikt u bepaalde medicijnen. Tijdens de hoofdhuidanalyse kijken wij daarom niet alleen naar uw hoofd, maar gaan we ook met u in gesprek over uw haarproblemen. In sommige gevallen – zoals bij mannelijke kaalheid – haalt ons wasprogramma helaas niets meer uit. Wij kunnen u dan wel helpen met een mooi haarwerk.

Let hierop bij het wassen

  • Masseer de hoofdhuid goed in
  • Spoel het haar grondig uit, zeker als u snel last heeft van vet haar
  • Was regelmatig
  • Durf te wassen en zorg dat alles goed schoon wordt, ook al verliest u hierdoor extra haar

Shedding

Tijdens de behandelperiode adviseren wij u om uw haar intensief te wassen. Als u start met een wasprogramma kan het zijn dat u last krijgt van shedding. Er valt dan ineens nog meer haar uit. Dit is geen reden om in paniek te raken. Door de behandeling geeft u uw hoofdhuid een kickstart. De haarwortels worden weer actief en duwen de oude haren uit het hoofd om plaats te maken voor nieuwe haren. U krijgt er dus gezond haar voor terug.

Kom terug om te evalueren

Het is altijd zoeken naar de juiste oplossing voor uw haar en u moet het bovendien de tijd geven. Daarom maken we tijdens de hoofdhuidanalyse foto’s van uw hoofd en vragen we u na een aantal maanden terug te komen voor controle. Pas dan zijn de resultaten van ons wasprogramma zichtbaar en weten we of de behandeling werkt of dat we eventueel wat moeten bijsturen.

Blijf niet rondlopen met haarproblemen, maar kom in actie. Haarwerkspecialist In Balans voert graag een gratis hoofdhuidanalyse uit om de kern van het probleem te achterhalen.