(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Mijn hoofd kaal scheren, waarom?

Bij het ondergaan van chemotherapie is in sommige gevallen haaruitval een van de bijwerkingen die daarbij komt kijken. Dit proces van haarverlies start ongeveer 14 tot 20 dagen na een eerste kuur. Bij de ene persoon treedt het haarverlies geleidelijk op, bij de andere valt het haar meteen met grote plukken uit. De meeste mensen lopen tegen hun tweede chemokuur al rond met een pruik, sjaaltje of mutsje.

De hoofdhuid kan in sommige gevallen pijnlijk aanvoelen of geïrriteerd zijn. Andere mensen voelen een strakke “band” rond het hoofd en sommigen hebben nergens last van. Het verschilt dus per persoon. Maar alle symptomen duren een paar dagen, daarna zul je merken dat bij het borstelen, wassen, stylen of krabben aan je haar meer haar loskomt dan gewoonlijk. Dit is voor velen hét moment om over te stappen op een haarwerk of een mutsje.

Kaalscheren is geen must maar heeft een praktisch belang

Haaruitval voelt en is voor iedereen anders. Het moment om over te stappen is daarom ook voor iedereen anders. Kies je voor een haarwerk dan is het praktischer om daaronder geen haar te hebben. Je pruik kan met haar eronder niet lekker voelen of niet stevig blijven zitten en geeft je dan niet het zelfvertrouwen wat je graag zou willen als je overstapt op nieuw haar.

Lang haar en haaruitval

Als je lang haar hebt, kan het voorkomen dat je haar snel gaat klitten en vervilten als je het los laat hangen zodra het haarverliesproces is gestart. Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons. Wij zullen je helpen met het haar verwijderen zodat je de frustratie van het uitvallen van jouw haar snel kwijt bent. Afscheren van het haar stopt de confrontatie met haarverlies door de dag heen: op het kussen, in het doucheputje, op jouw kleding. Ook kan de pruik makkelijker bevestigd worden. Klanten geven ook aan dat het afscheren van het haar een ‘gevoel van controle’ geeft.

Zo ziet haar eruit dat is gaan vervilten na de 2e chemokuur.

“TIP: Voel je dat de haaruitval is begonnen, zorg er dan voor dat je het vastzet in een staart of doe alvast een mutsje op als je kort haar hebt.”

Alles kan en alles mag, maar niks moet. Jij bent de baas

Je haar eraf halen werkt het snelst met een tondeuze. Dit doen wij op de kortste stand omdat je dan geen last meer hebt van uitvallende plukken. Korter knippen lukt vaak niet meer omdat haar dat uitvalt niet goed opgepakt kan worden met een kam. Het scheren van je hoofd dient wel voorzichtig te gebeuren. Ook hier zijn wij deskundig in en we kunnen tegelijkertijd een advies geven voor de behandeling van de hoofdhuid in deze periode.

Met haar naar binnen en met haar weer naar buiten

Zodra je haar eraf is maken wij het haarwerk gelijk op maat. Zo voelt het veilig en kun je met zelfvertrouwen de deur weer uit. Dit hoeft natuurlijk niet. Geef dus aan wat je voelt zodat er een soepele overgang plaats kan vinden naar je nieuwe haar. Wij vinden het belangrijk dat er mensen bij je zijn om jou te steunen.  Partners, kinderen, vrienden en kappers willen wij niet belasten met de taak om iemands hoofd kaal te scheren. Het is ons werk, wij doen het vaker en weten wat we doen.

Laat u verder informeren naar de mogelijkheden