(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Hoofdbedekking tijdens chemo

Kanker is een verwoestende diagnose. En alsof het niet erg genoeg is, is de kans groot dat u uw haar verliest tijdens de chemo. Gelukkig zijn er verschillende soorten hoofdbedekking om uw haarverlies te camoufleren. Maak zo snel mogelijk een afspraak en wij zorgen dat u uzelf blijft herkennen in de spiegel.

Een haarwerk dat zoveel mogelijk op uw eigen haar lijkt

Als u begint met chemotherapie is het goed om al bij ons langs te komen voordat uw haar uitvalt. We kunnen dan zien hoe uw eigen haar valt en wat de kleur is. Dit helpt ons om een haarwerk uit te zoeken dat hier zoveel mogelijk op lijkt. Natuurlijk kunt u ook langskomen op het moment dat u uw haar al kwijt bent

Blijf bij uw eigen kapsel

Wij adviseren altijd om zoveel mogelijk bij uw eigen kapsel te blijven als u een haarwerk uitzoekt. Zowel qua kleur als model. Zo lijkt de pruik het meest natuurlijk. Omdat de meeste mensen wat bleker worden tijdens de chemotherapie, is het soms wel raadzaam om het haarwerk een tint lichter dan uw eigen haar te pakken.

Uw haar eraf

Haarverlies begint gemiddeld 14 tot 20 dagen na de eerste chemokuur. U kunt met een afspraak wachten tot uw haar uitvalt of u neemt het heft in eigen handen en laat de boel al van tevoren door ons afscheren. Dat gebeurt in een afgesloten ruimte met de nodige privacy. Ter emotionele support is het uiteraard mogelijk om iemand mee te nemen.

“Als u van uzelf geen volle bos haar heeft, zorgen wij dat het haarwerk ook niet te vol is. We knippen het in het juiste model en dunnen het soms uit. Zo lijkt het zoveel mogelijk op uw eigen haar.” 

Raymonda van Haarwerkspecialist In Balans

 

Een icecap om haaruitval tegen te gaan

Sommige behandelaars bieden een icecap aan om haaruitval bij chemo tegen te gaan. Als u hiervoor kiest, is het alsnog belangrijk om een haarwerk uit te zoeken. Mocht de behandeling niet aanslaan, dan kunt u hier altijd op terugvallen. Wij reserveren graag een passende pruik voor u. Deze ligt klaar als u hem nodig hebt en kost niets als u hem niet nodig hebt.

Een mutsje is de perfecte hoofdbedekking tijdens chemo

Haarwerkspecialist In Balans heeft een ruime keuze in mutsjes voor tijdens de chemo. De ideale hoofdbedekking voor als u in het ziekenhuis ligt of een pyjamadag heeft. Of als u liever helemaal geen haarwerk opzet.

Hoofdhuidverzorging

Als uw haar is uitgevallen, heeft uw hoofdhuid wat extra aandacht nodig. Zeep uw hoofd niet zomaar in met body wash, om te voorkomen dat het gaat trekken of gevoelig wordt. Uw gezicht behandelt u tenslotte ook met andere producten. Wij hebben een speciale lijn verzorgingsproducten voor uw hoofdhuid.

De juiste hoofdbedekking zorgt dat u ook tijdens de chemo zelfverzekerd de deur uitstapt. Wij helpen u hier graag mee.