(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

Afke heeft Alopecia en is daardoor kaal

Afke is een jonge vrouw die de haarziekte Alopecia heeft en daardoor kaal is. Met slechte ervaringen bij een andere haarwerker heeft ze een angst ontwikkeld. Een angst voor het onbekende speelde een grote rol in haar reis van Alopecia. Ze voelde zich geen vrouw meer en de grond zakte onder haar voeten weg. Na de wissel van haarwerker, kwam ze terecht bij Haarwerkspecialist In Balans. Nu kan zij zeggen dat ze dankbaar is, geen angst meer heeft en zich weer op en top vrouw voelt. Ze deelt graag haar verhaal met jullie.

Mijn angst voor het onbekende

Ik was 22 toen ik door Alopecia binnen 1,5 week al mijn haar verloor. Noodgedwongen ben ik toen op zoek gegaan naar een haarwerk. Ik kwam terecht bij een zeer vervelende haarwerkspecialist, waar ik uiteindelijk nog jaren bij ben gebleven. Je zult wel denken ‘waarom’? Angst voor het onbekende speelde toen de grootste rol in mijn leven. Na een tijdje had ik eindelijk al mijn moed bij elkaar verzameld om verder te durven kijken en op zoek te gaan naar een andere haarwerkspecialist. Zodoende kwam ik terecht bij Haarwerkspecialist In Balans.

Omgaan met Alopecia

Als jonge vrouw je haar verliezen is heftig. De grond zakt onder je voeten weg. Het was een zeer traumatische tijd, maar dankzij alle hulp die ik kreeg van mijn vrienden heb ik het redelijk snel een plekje kunnen geven. Leuk is kaal zijn door Alopecia zeker niet en dat zal het in mijn ogen ook nooit worden. Wat mij vooral op de been hield, was de gedachte: “er zijn ergere dingen in de wereld dan mijn haar verliezen door alopecia”.

“Ik vlieg één keer in de zoveel tijd vanuit Ierland naar Nederland om langs te gaan bij Haarwerkspecialist In Balans. Het is de vlucht dubbel en dwars waard!”

Het eerste bezoek 

Ik kan mij het moment nog zo goed herinneren dat ik voor het eerst binnenliep bij Haarwerkspecialist In Balans. Ik had een nare ervaring achter de rug bij de voorgaande haarwerkspecialist. Ik vond het zo spannend, je weet namelijk nooit wat je te wachten staat. Daarnaast moest ik mezelf toch weer volledig “blootgeven” en dat maakt je op zo’n moment zo kwetsbaar. Ik had mijn toenmalige man meegenomen omdat hij het dichtste bij mij stond. Bij binnenkomst werden we zeer hartelijk onthaald. De humor, de warmte van alle medewerkers en de sfeer van de ruimtes zelf geven je een gevoel van thuiskomen.

Ik voel mij eindelijk weer vrouw

De grootste drempel was wel het oppakken van de telefoon en bellen, hierna ging eigenlijk alles vanzelf bij Haarwerkspecialist In Balans. Ik was zo bang dat het uiteindelijke haarwerk niet zou bevallen, het is toch altijd een gok, helemaal na die nare ervaring had ik er niet zoveel vertrouwen meer in. Is het niet te “pruikerig” of zit het wel comfortabel. Dit was eigenlijk mijn grootste zorg. Gelukkig laten de dames van In Balans je niet vertrekken als je nog niet 100% tevreden bent. Als ik nu kon praten tegen mijn oudere ik, dan zou ik heel duidelijk zeggen: “ Het is zoveel mooier dan je eigen haar en maak je niet zo druk!”. Het haarwerk heeft mij al mijn zelfvertrouwen weer terug gegeven. Ik voel me eindelijk weer vrouw.

Van Nederland naar Ierland

2,5 jaar na mijn scheiding ben ik verhuisd naar Ierland. De intentie was misschien voor een jaar, ik wilde er even tussenuit. Het beviel zo goed in Ierland, dat ik besloten heb om hier voorlopig te blijven. Het is prachtig en ik heb ontzettend lieve mensen om mij heen. Wat wil een mens nog meer? Ik vlieg voor mijn haarwerk op en neer, ik ben altijd zo blij met het resultaat en ik heb gewoonweg geen vertrouwen meer in andere haarwerkspecialisten. Bovendien is het ook altijd gezellig om even langs te gaan en lekker bij te kletsen.

Je bent pas rijk als je dankbaar bent

Ik ben zo dankbaar dat ik de stap heb durven nemen en mijn angst heb overwonnen om over te stappen naar een andere haarwerkspecialist waar ik mij zo ontzettend op mijn gemak voel. Ik wil Haarwerkspecialist In Balans ook bedanken omdat zij mij iedere keer met een grote glimlach de deur uit laten lopen. Door het topwerk dat zij keer op keer weer leveren, ik ben een dankbaar mens. Ook de mensen om mij heen die er nooit een big deal van hebben gemaakt en mij in elke fase hebben gesteund.

Tips over het aanschaffen van een haarwerk

Ik wil iedereen die kampt met een haarziekte meegeven dat het zo belangrijk is om je goed te laten informeren en op zoek te gaan naar een haarwerkspecialist waar jij je op je gemak voelt. Doe goed onderzoek en ga eventueel langs voor een kennismaking. Het fijne gevoel van thuiskomen wat ik bij Haarwerkspecialist In Balans heb,  gun ik iedereen met een haarziekte zoals ik.