(035) 691 51 61. Whatsapp klanten: 06 33777156 info@ikwilweerhaar.nl

1. Maak gebruik van een pruikenstandaard (wig)
Telkens wanneer het haarwerk niet gedragen wordt is het verstandig om het haarwerk op een daarvoor bedoelde pruikenstandaard te zetten. Het haarwerk blijft dan mooi in model, met name het montuur en het haar kan ook vrij uithangen. Het haarwerk kan zo ook optimaal drogen.

2. Gebruik te allen tijde speciale pruikenshampoo en -conditioner.
Gewone shampoo’s zijn niet gemaakt voor het behandelen van synthetisch haar. In gewone shampoo’s zitten vaak bestanddelen die het haar uitdrogen, omdat echt haar van nature wat vettiger is (door de talgafscheiding van de hoofdhuid. Een gewone shampoo kan er daarom voor zorgen dat het (synthetische) haarwerk juist sneller droog en pluizig wordt en dat wil je voorkomen. Een speciale pruikenshampoo- en conditioner zorgt er juist voor dat het haarwerk langer glanzend blijft en voorkomt juist klitvorming.

3. Voordat je het haar wast dien je je haarwerk met een speciale borstel te ontklitten.
Gebruik bij voorkeur een borstel waarvan de haren wijd uit elkaar staan en waar geen bolletjes op de uiteinden zitten. Start bij het borstelen vanaf de punten van het haar en kam voorzichtig omhoog richting de “wortel”. Ga daarna pas verder met het wassen van de pruik.Kam het haar na het wassen nooit als het nog nat is. Wacht totdat de pruik droog is en kam dan met een grove kam wederom vanaf de punten naar boven, totdat alle klitten eruit zijn.

4. Zet de pruik nooit bij te warme bronnen of achter het raam in de zon.
Zonlicht kan het haarwerk verkleuren en uitdrogen. Doe dit ook niet om het haarwerk sneller te laten drogen na het wassen. Laat het haarwerk altijd zelf drogen en maak gebruik van de pruikenstandaard. Om het drogen te versnellen mag men wel het haarwerk drogen met een zachte handdoek. Druk of tik zachtjes met de handdoek op het haarwerk. Knijp het haar nooit uit, wrijf het haar nooit tegen elkaar of draai het haar nooit om het sneller droog te krijgen.

5. Voorkom hitte van styling apparatuur zoals een föhn of een steiltang!
Synthetisch haar is hier niet op gemaakt (met uitzondering van heat resistant fiber). Ga ook niet met het haarwerk op naar de sauna. Wanneer u dit toch doet zal het haarwerk minder lang mee gaan.

6. Let op bij het dragen van sjaals en kragen.
Wanneer het haarwerk ‘s winters constant wordt afgeknepen door een sjaal of steeds tegen een kraag schuurt, zal het haarwerk sneller droog worden en vilten. Het haar wordt dan aan de onderkant pluizig en klitterig door de wrijving. Wanneer u toch een sjaal draagt of een hoge kraag zorg er dan voor dat het haar enigszins omhoog gestoken is. Of maak gebruik van een zijden of satijnen sjaal zodat het haar er beter over heen glijd.

7. Zet de pruikenstandaard in een droge ruimte.
Laat het haarwerk dus niet drogen in een vochtige kamer (bijv. badkamer).

8. Draag meerdere pruiken tegen elkaar.
Het verlengt zeker de levensduur als een haarwerk niet elke dag wordt gebruikt. Afwisselen met een ander haarwerk is daarom beter.

9. Was de pruik niet tè vaak.
Normaliter is eens in de 14 dagen genoeg tenzij u zich vaak begeeft in rokerige of stoffige ruimtes. Ook mag het haarwerk vaker gewassen worden wanneer u bovengemiddeld transpireert. Kijk daarom goed naar de staat van de pruik. Te vaak wassen is in ieder geval niet bevorderlijk voor een langere levensduur.

10. Ga niet douchen of zwemmen met een pruik.
Gebruik hiervoor of een oude pruik of maak gebruik van een badmuts.

Wanneer u bovenstaande punten serieus neemt en daarnaar handelt zult u merken dat het haarwerk langer mooi blijft, minder klitten vertoont, zijn glans behoudt en langer meegaat.